ONZE TROEVEN…

100% transparante levering en verwerking

Al het ingezamelde textiel wordt verwerkt door een erkende verwerker Recutex NV.

Recutex NV is gespecialiseerd in het sorteren en exporteren van tweedehandskledij, dit sinds 1948. Hier wordt dagelijks meer dan 60.000 kilogram textiel verwerkt en kan in totaliteit meer dan 5.000.000 kilogram textiel opgeslagen worden. Door de jarenlange ervaring en know-how van de internationale markten (kledij en recyclage) wordt een erg hoog hergebruikpercentage nagestreeft.

 

 

Gecertificeerd

Naast het bezitten van een OVAM erkenning als inzamelaar en vervoerder van textielafval, heeft onze bedrijvengroep zich ge├źngageerd om bepaalde ISO certificaten te behalen. RECUTEX kan aantonen te beschikken over een zeer kwaliteitsvol managementssyteem in het kader van de inzameling en vervoer van textiel (ISO:9001). Verder zet RECUTEX dagelijks alles in het werk om zo duurzaam en milieubewust mogelijk te ondernemen (ISO:14001)

95% hergebruik

De jarenlange (1948) ervaring, een internationaal netwerk, een circulaire ondernemingsgeest en het strict opvolgen van de afvalhierarchie zorgt ervoor dat wij uitzonderlijke hergebruikcijfers kunnen voorleggen. Tot 73% van alle ingezamelde textiel wordt hergebruikt als kledij. Ongeveer 22% geven wij een tweede leven geven als recyclageproduct. De overige 5% is niet langer bruikbaar, maar wordt hergebruikt als hoogcalorisch afval waardoor er energie kan gerecupeerd worden bij de verwerking ervan.

Export worldwide

Export in meer dan 75 verschillende landen wereldwijd

Lokale tewerkstelling

De bedrijvengroep zorgt voor een lokale tewerkstelling van meer dan 150 mensen.